In de zomer van 2015 heb ik een paar vingerloze handschoenen uit China besteld. In de winter draag ik die vaak, want dan heb ik koude handen, ook binnenshuis. En deze handschoenen kon ik nergens in Nederland vinden. Rond die tijd was ik ook op zoek naar een idee voor een eigen webshop. Dat sluit goed aan bij de opleiding die ik volg: Groene Bedrijfskunde. Zo kan ik de geleerde theorie in de praktijk brengen.

Maar nadat het zien van een documentaire over de mode-industrie, wilde ik de vingerloze handschoenen niet meer importeren. Want ik wil niet bijdragen aan een industrie waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden worden uitgebuit. Daarom heb ik een naaiatelier in Nederland gezocht. Zij maken de handschoenen voor mij, voor een eerlijke prijs en in goede arbeidsomstandigheden. De handschoenen zijn van wellness fleece, dat zacht aanvoelt en warm is.

Nadat de vingerloze handschoenen zijn gemaakt, pers ik er zelf een strijkapplicatie op. De strijkapplicaties worden door Ploes gesneden met een snijplotter. Zo krijgt elk paar handschoenen een unieke uitstraling.

Je koopt dus niet zomaar een paar vingerloze handschoenen. Bij Ploes koop je eerlijke handschoenen, van een goede kwaliteit, zacht, warm en speciaal voor jou gemaakt. Zo kan jij eigenwijs in stijl zijn!